Ekonomi

AB’den Türkiye’ye 220 milyon euro destek

AB Komitesi’nden yapılan açıklamada, bugün onaylanan 220 milyon avroluk nihai paketle birlikte AB’nin Türkiye’deki mülteciler ve sınır yönetimi programlarına desteğinin 2022’de 1,2 milyar avroya ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, bu fonların, 2021-2023 dönemi için AB’nin Türkiye’deki sığınmacılara yönelik yardımı için Haziran 2021’de açıklanan 3 milyar avroluk ek paketin parçası olduğu kaydedildi.

AB Komisyonu’nun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, “Bu yardım paketi, AB’nin sığınmacılara ev sahipliği yapma ve yasadışı göç akımlarını ele alma konusunda Türkiye ile işbirliği taahhüdünü yerine getirmeye devam ettiğinin bir göstergesidir” dedi. sözünü kullandı.

AB’nin Mart 2016 tarihli Göç Anlaşması kapsamında Türkiye ile iş birliğini sürdürmek istediğini vurgulayan Varhelyi, 220 milyon avroluk paketle Türkiye’nin doğu sınırlarında sistematik olmayan göçü önlemek için ileri teknoloji izleme ekipmanı sağlanacağını söyledi.

Açıklamada, Türkiye’nin 2015 yılından bu yana dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğu ve Türkiye’de yaklaşık 4 milyon mülteci bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, AB’nin 2015 yılından bu yana Türkiye’deki sığınmacılar ve ev sahibi topluluklar için 9,5 milyar avroluk yardıma onay verdiği belirtildi.

Bunların toplam 6 milyar avroluk kısmının 18 Mart 2016 tarihli Türkiye-AB mutabakatı kapsamındaki yardımları içerdiği ve bugüne kadar 4.9 milyar avro ödendiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu